Cafeneaua de știință – Inteligență, educație, curaj, adică: ANTREPRENOR
7 November 2016
Mezquita, marea catedrală moschee di Cordoba, investigată prin tehnici optoelectronice
8 November 2016

Cel mai bun documentar al anului ajunge în această săptămână la Brașov

Demain, cel mai bun documentar al anului, va putea fi vizionat în această săptămână la Brașov, în cadrul seriei de proiecții gratuite organizate deja în orașele București, Iași și Timișoara, unde filmul a fost primit cu săli pline. Proiecția deschisă publicului este programată joi, 10 noiembrie, ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta în cadrul caravanei educaționale Guerilla Verde, ediția a XIV-a.

Prezentat cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a caravanei educaționale Guerilla Verde, filmul este o colecție impresionantă de exemple ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația, pe care Cyril Dion și Melanie Laurent, împreună cu o echipă de alte patru persoane, le găsesc în cele 10 țări pe care le vizitează. Filmul deține recordul mondial pentru o strângere de fonduri, după ce producătorii au strâns 200.000 de euro în doar două zile, deși inițial și-au propus să îi strângă în două luni.

Filmul Demain, pe care îl prezentăm cu ocazia celei de-a XIV-a ediții a caravanei educaționale Guerilla Verde, este o colecție impresionantă de exemple din care oricine se poate inspira.’ Declară Nicoleta Talpeș, Manging Director Media Image Factory.

La Brașov, filmul Demain va putea fi urmărit pe 10 noiembrie 2016, ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta (Str. Apollonia Hirscher 8) în cadrul unei proiecții cu intrare liberă. Accesul la eveniment este gratuit, pe baza unei rezervări prealabile la adresa office@imagefactory.ro.

‘Dorim ca atitudinea românilor față de mediul înconjurator să devină mai prietenoasă, mai susținută pentru a îmbunătăți condițiile de mediu și calitatea vieții. Filmul francez Demain oferă, în acest sens, exemple relevante de moduri de viață alternative în diverse comunități din lume.’ declară Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

În România, filmul este prezentat de Media Image Factory, în cadrul caravanei educaționale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, Institutului Francez din România, IBM și Every Can Counts România.

Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=NUN0QxRB7e0

Parteneri: Asociația MaiMultVerde, GreenTips.ro, Cărturești, Let’s Do It, Romania!, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, Casa Municipală de Cultură Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Timișoara, Centrul Cultural Reduta, Brașov.

Parteneri media: Zile și Nopți, șapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Avantaje, Cinefan, Revista Biz, Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, TVR Cluj, Ziarul de Iasi, TVR Iasi, Ziarul Actualitatea, TVR Timisoara, MyTex.ro, Iași Fun, Cultura in Iasi.ro, Impact FM, Biz Brașov, Prețul zilei, Metropola, 24 Fun, Brașov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.