Centre de evaluare pentru pacienții diagnosticați cu COVID
5 January 2022
Imunizarea la grupa de vârstă 5-11 ani ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie
7 January 2022

Certificatul digital UE privind COVID recunoscut în 33 țări terțe (din afara UE)

Până în prezent, 33 țări (și teritorii) din afara UE au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID. Este vorba de: Albania, Andorra, Armenia, Cabo Verde, El Salvador, Insulele Feroe, Georgia, Israel, Islanda, Liban, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Serbia, Singapore, Elveția, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Togo, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Uruguay și Statul Cetății Vaticanului.

Certificatele COVID eliberate în aceste 33 țări (și teritorii) sunt acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatul digital al UE privind COVID. În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de cele 33 țări.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play și App Store pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare IOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Condițiile de călătorie diferă de la o țară la alta, iar cei interesați pot afla mai multe detalii accesând site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions.

Toate informațiile despre certificatul digital UE le puteți găsi pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic.

Certificatul digital UE privind COVID se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă. (https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/280143990666017).
 
Sursă FOTO – #ROVACCINARE