Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe: Invitatele ediției din această seară sunt Cristina Secarea și Corina Freitas, amândouă – medici psihiatri în Statele Unite
19 July 2018
Eclipsă totală de Lună – 27 iulie 2018
25 July 2018

Conferinţa de lansare a proiectului SpeechXRays – Romanian Voice and Face Recognition

sursa imagine http://www.mhtc.ro/6607/

La Biblioteca Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei de la Măgurele, IFIN HH, are loc in această dimineață, cu începere de la ora 9.00, conferinta de lansare a proiectului SpeechXRays – Romanian Voice and Face Recognition, un proiect finanțat din fonduri europene, pe durata a doi ani, cu 5 milioane de Euro.
Consortiul proiectului este format din 6 parteneri industriali și/ sau Întreprinderi Mici și Mijlocii (inclusiv furnizori de tehnologie și utilizatori finali) precum și 4 organizații de cercetare și/sau academice, institutul responsabil de dezvoltarea metodei fiind IFIN – HH.
Noutatea proiectului o reprezintă combinarea metodei biometrice de identificarea feței cu cea a vocii unui utilizator, după cum explică dr. fiz Alexandru Nicolin, cercetător IFIN – HH, coordonatorul, din partea institutului, al proiectului SpeechXRays.