Dimensiunea științifică a artei: Simona Deaconescu – Dans și cercetare
14 April 2021
Știința 360 – 14 aprilie 2021 – România, ”una din țările UE cu cele mai lejere restricții – date Blavatnik School of Government”
14 April 2021

Cu Bună Știință – Un strop de Neanderthal

kenniskennis.com

In ediția de astăzi “Cu Bună Știință “14 aprilie 2021, ora 19:00, sunt invitati doi speologi care au lucrat atît la Bacho Kiro cît și la Peștera cu Oase și pe un genetician antropolog. Împreună cu Oana, Silviu și Mircea vom aborda istoria străveche a omului în Europa și vom discuta despre moștenirea pe care oamenii de Neanderthal ne-au lăsat-o.

Oana Teodora Moldovan și-a obținut doctoratul la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse (Franța). Oana lucrează la Institutul de Speologie “Emil Racoviță” și este specializată în biologie / ecologie în peșteri și alte habitate subterane.

Silviu Constantin este inginer geolog, doctor în geologie, și lucrează tot la Institutul de Speologie “Emil Racoviță”. În ultimii 20 de ani a condus echipe multidisciplinare pentru săpături în pesteri, a efectuat cercetări speologice în Amazonia Ecuadoriană și a lucrat în laboratoare de datări cu izotopi radioactivi de la universitățile din Bergen (Norvegia), Miami (SUA) și Burgos (Spania).

Mircea Iliescu este doctor în genetică umană și evoluție (Universitatea Cambridge, Marea Britanie, 2016). Este afiliat Universității din Cambridge.