Arhiva ca sursă a artei
19 January 2018
4 echipe din cadrul INCD pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).
22 January 2018

Descoperă știința la editura Nemira

Recomandările editurii Nemira pentru cei care vor să descopere știința de la cei mai buni. Colecția Anticipația conține câteva titluri pe care vi le propunem sre lectură în serile lungi de iarnă.
Bun venit în Univers – Ghid astrofizic de Neil Grasse Tyson, Michael A. Strauss, J.Richard Gott, o carte care a pornit de la un curs pe care cei 3 autori l-au predat la Universitatea Princeton pentru studenții care nu aveau științele ca specializare principală. Cursul lor s-a bucurat de un mare succes, iar cartea a fost bestseller în anul 2016 și în topul Forbes al celor mai bine vândute cărți.
Longitudinea – Povestea unui geniu, Dava Sobel relatează povestea celui care a rezolvat cea mai ”spinoasă” enigmă a științei secolului al XVIII-lea. Veacuri de-a rândul exploratori și marinari se rătăciseră peste mări și țări, în lipsa unui instrument de măsură. Destinele oamenilor depindeau de un mecanism inexistent. Și atunci a început aventura lui John Harrison care a îndrăznit să-și imagineze o soluție.
Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ scris de col. Chris Hadfield. După 4000 de ore petrecute în spațiu astronautul american de origine canadiană Chris Hadfield afirmă că secretul succesului lui este lecția de supraviețuire învățată la NASA.
Planetele, un alt bestseller al Davei Sobel, este o poveste captivantă, un omagiu adus  Sistemului Solar.
Interviu cu Ana Nicolau – directorul editurii Nemira
Realizator Mihaela Ghiță