Știința 360: Știința îți dă aripi
9 November 2020
Pastila antistres: METODA SEINFELD – ”Nu rupe lanțul!”
10 November 2020

Dimensiunea științifică a artei: Andrei Raicu – Inimă de câine, este spectacolul care mi-a schimbat destinul

S-a nascut în 1988, în România comunista. A crescut cu muzica lui Pink Floyd, a lui Jean Michel Jarre, Emmerson Lake and Palmer și Kraftverg, pe care tatal său o asculta. După liceu, la sugestia părinților a inrat la facultatea de Drept, dar, după 3 ani,  interesul pentru muzică și mai ales pentru teatru l-au făcut să vireze în zona artelor și a studiat regia de teatru la Universitatea de Arta Teatrala și cinematografie din București.

Invitatul meu din această saptamana este Andrei Raicu – tânăr regizor și sound designer. Face muzică experimentală folosind impulsurile electrice ale frunzelor.

”Dumnezeu este un DJ”, un text scris de Falk Richter, este cel mai recent spectacol pus în scenă de Andrei Raicu. Un text în care cele două personaje locuiesc într-o galerie de artă și se filmează în permanență. Este un spectacol în care tehnologia intervine ca recuzită și face parte integrantă din spectacol. Piesa s-a jucat la Teatrul de Nord din Satu Mare și probabil, va fi reluată de îndată ce vor fi permise din nou spectacolele cu public. 

Foto: imagine din spectacolul God Is a DJ – de Falk Richter.

Sursa foto: arhiva Andrei Raicu

Interviu cu Andrei Raicu – regizor, sound designer. Realizator Mihaela Ghiță