Știința 360 – 13 octombrie 2021 –  ECOTIC a lansat cea de-a XIII a ediție a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat
13 October 2021
Diagnosticarea timpurie a bolilor ochilor reduce riscul pierderii vederii 14 octombrie – Ziua Mondială a Vederii  
14 October 2021

Dimensiunea științifică a artei: Cătălin Crețu – ”Amintiri din subterană”, performace în cadrul conferinței Fusion:Talks

 

”Trăim într-un fel de subterană a timpului” afirmă Cătălin Crețu ca justificare a titlului ales pentru performance-ul sonor, care va încheia seria de conferințe Fusion:Talks, menite să popularizeze domeniul artelor inspirate de științe și asistate de tehnologie.

Seria de conferințe Fusion:Talks este în ultima zi de desfășurare. Deseară la orele 19:00 intrați pe pagina de facebook a Asociației Qolony. Astăzi, se va răspunde la întrebarea ”Why art&science?” – La ce bun domeniul artă și știință?

Este frumosul, adevăr? Dacă da, reciproca este valabilă? Este adevărul, frumusețe? Adrian Currie va vorbi despre relația între frumos și adevăr.

Care este puterea metaforei, în relația între artă și știință? O întrebare la care va răspunde Clive Cazeaux. 

Cezara Nicola și Diana Andreea Novăceanu vor încheia seria de conferințe Fusion:Talks.

Fusion Talks este un proiect desfășurat de Asociația Qolony, finanțat de Ministerul Culturii, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Franței  in România prin Institutul Francez și Ambasada Olandei în România.

www.qolony.eu

https://www.facebook.com/qolony.eu

https://www.facebook.com/events/1597751203950122

https://www.catalincretu.ro

Interviu cu Cătălin Crețu, muzician, artist multimedia, cercetător, fondatorul Centrului de Cercetări Multimedia din cadrul Universității Naționale de Muzică, București

Realizator Mihaela Ghiță