Știința 360 – 13 septembrie 2021 – Vaccinarea, cel mai sigur mod în care putem depăși pandemia de COVID-19
13 September 2021
Pastila antistres: Depresie versus tristețe
14 September 2021

Dimensiunea științifică a artei: Constantin Basica – Lost interferences este un spectacol performance bazat pe un sistem de inteligență artificială

 

Lost interferences, un spectacol performance care vorbește identitate, despre ce câștigi atunci când pierzi ceva. Este vorba de un spectacol în care inteligența artificială se împletește cu jocul a 2 artiști, Maia Morgenstern și Romeo Cornelius. Ideea și regia acestui spectacol sunt semnate de Alexandru Berceanu iar programul de muzică generativă și inteligență artificială aparține lui Constantin Basica, interviul care urmează l-am înregistrat cu câteva zile înainte de premiera desfășurată sâmbătă 11 septembrie la Rezidența BRD Scena9, în cadrul Festivalului Ars Electronica – Gradinile Keppler de la București.

Pe site-ul http://lostinterferences.eu/ și tu poți împărtăși experiența ta de pierdere. În cadrul performance-ului Constantin Basica a concertat de la Stanford pe o partitură compusă de el însuși pentru trei piane și live electronics, fiind însoțit de Romeo Cornelius, contratenor. 

 

Interviu cu Constantin Basica

Realizator Mihaela Ghiță