Motorul 4 al Rachetei Space Launch System nu a trecut “proba de foc” la testul static
22 January 2021
Fantasticul lui Eminescu (2)
22 January 2021

Dimensiunea științifică a artei: Corina Simion – Nu regret nimic din cei 15 ani în care m-am implicat în refacerea ansamblului de la Măgurele și nu i-aș schimba cu altă versiune de 15 ani. ep. 6

 

Difuzăm astăzi ultimul episod al unei istorii personale de 15 ani pentru Corina Simion cercetătoare la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară-Horia Hulubei, dar o istorie de de 300 de ani a Conacului și domeniului Oteteleșanu de la Măgurele.

Institutul de Fizica Materialelor și IFIN sunt cele două institute care administrează acum clădirea fostului conac și parcul aferent.

Fostul conac este reconstruit într-o formă care oferă cele mai moderne utilități unei clădiri pentru conferinte, un muzeu al fizicii de pe platforma Măgurele, și la mansarda spații de cazare pentru cercetători oaspeți ai institutelor. Clădirea însă, a fost astfel reconstituită încat să păstreze aspectul, aerul și parte din elementele de ornamentică ale clădirii din perioada ei de glorie a secolului al XIX-lea.

Interviu cu Corina Simion ing. chimist în Laboratorul de Radiochimie pentru probe de mediu, specialistă în studii arheometrice și datare cu radiocarbon la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei.

Realizator Mihaela Ghiță