”Academia Română cultivă tinerii merituoși” a fost motto-ul Școalii de vacanță a Academiei Române, organizată la București în perioada 8-12 ianuarie a.c.
13 January 2020
Raportul European Health Forum Gastein 2019, EHFG și Topul celor 5 inovații 2019 de pe Raportuldegardă.ro , la Știința 360 de astăzi.
14 January 2020

Dimensiunea științifică a artei – De la arhitectura la animatie și fluide magnetice – Ioana Trușcă

Trăim în era globalizării și a transdisciplinarității. Nici artiștii nu sunt absolviți de aceste transversale profesionale. Ioana Trușcă, arhitect de formație, se ocupă de animație și creează personaje din ceramică pentru poveștile sale. Aflată la Trieste în preajma oamenilor de știință din institutele de cercetare, a fost surprinsă să constate că, cercetătorii sunt și ei oameni, cu trăiri, emoții și incertitudini care oricare alții. A observat că cercetările întreprinse de oamenii de știință sunt lucruri serioase și că imaginea ei despre știință și cei care se ocupă cu cercetarea științifică  nu se apropia de adevărata complexitate a actului științific experimental. 

????? ????̦??̆ trăiește și lucrează în București. Este arhitect și ilustrator – de bandă desenată, în special. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” în 2015, iar în prezent urmează cursurile Școlii doctorale UAUIM. În 2016 ilustrează Turb@. Orașul copilăriei – Tîrgu-Jiu, în 2017 ilustrează Sofica – pentru PUCK iar în 2018 participă cu “Scenarii de Locuire” la BETA – Bienala Timișoreană de Arhitectură și apoi la realizarea “One Night Gallery love Ioana Trușcă” – o expoziție care creează experiențe interactive, augmentate, folosindu-se de tehnologie (AR, VR).

Interviu cu Ioana Trușcă – arhitect, artist

Realizator Mihaela Ghiță