Pastila antistres – CE ALEGEM? ASTĂZI DESPRE TERAPIA COMPORTAMENTAL DIALECTICĂ
16 October 2019
RADAR aduce inteligența artificială în expoziții satelit în București1-3 Noiembrie, Uzina Electrică Filaret
16 October 2019

Dimensiunea Științifică a artei – Domeniul de business din Timișoara susține arta noilor media și educația tinerilor în zona IT

Când arta întâlnește tehnologia se întâmplă Co(Art). Banat IT, o asociație a oamenilor de afaceri timișoreni, din zona de IT, au organizat anul acesta Co(Art), un eveniment în care arta a provocat tehnologia și tehnologia a inspirat arta.

În cele 4 zile ale evenimentului (9-13 oct. 2019) au avut loc ateliere în care programatori, electroniști, artiști din țară și din străinătate au lucrat împreună pentru lucrări care țin de domeniul artistic dar și tehnic de o potrivă. Duminică 13 oct. a avut loc încheierea evenimentului Co(Art) cu proiecțiile interactive realizate de participanți în cadrul atelierelor de programare și o expoziție cu lucrările de electronică aplicată pentru mici lucrări creative.

Asociația Banat IT are în agendă și alte evenimente, precum: Hack TM – un hackathon care reunește, anual, sute de elevi de la gimanziu până la liceu, Coder Dojo – ateliere de robotică pentru elevi și începând de anul acesta Co(Art).

Înterviu cu Cosmin Bleotu – membru în Asociația Banat IT 

Realizator Mihaela Ghiță