Raportul European Health Forum Gastein 2019, EHFG și Topul celor 5 inovații 2019 de pe Raportuldegardă.ro , la Știința 360 de astăzi.
14 January 2020
Bogdan Antonescu, dr.fiz, expert in fenomene severe în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE 2000), Laboratorul de teledetecție a fost invitatul ediției de astăzi a emisiunii Știința 360.
15 January 2020

Dimensiunea științifică a artei – Experiența artistului într-un institut de cercetare

Anxietatea una din fațetele umanității, un aspect al trăirii umane observat de artista Ioana Trușcă în cadrul unui proiect de interacțiune a artiștilor cu cercetătorii. ”Do not feed the anxiety monster” (Nu hrăniți monstrul anxietății) este o instalație care conține obiecte din ceramică, fluide magnetice și o animație care toate împreună sugerează această trăire.

În anul 2019 a participat la un program de rezidențe artistice organizat de Asociația Scientifica în câteva institute de cercetare de la Trieste – Italia.

Lucrarea inspirată de vizita artistei în institutele de cercetare, cu titlul Do not Feed the Anxiety Monster, a fost prezentată în cadrul expoziției Unseen care a avut loc la Cluj Napoca în octombrie anul trecut.????? ????̦??̆ trăiește și lucrează în București. Este arhitect și ilustrator – de bandă desenată, în special. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” în 2015, iar în prezent urmează cursurile Școlii doctorale UAUIM. În 2016 ilustrează Turb@. Orașul copilăriei – Tîrgu-Jiu, în 2017 ilustrează Sofica – pentru PUCK iar în 2018 participă cu “Scenarii de Locuire” la BETA – Bienala Timișoreană de Arhitectură și apoi la realizarea “One Night Gallery love Ioana Trușcă” – o expoziție care creează experiențe interactive, augmentate, folosindu-se de tehnologie (AR, VR).

Interviu cu Ioana Trușcă – arhitect, artist

Realizator Mihaela Ghiță