REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
5 October 2019
7 octombrie 2019 – Ziua Mondială a Habitatului
7 October 2019

Dimensiunea științifică a artei: Five liters ecosphere – glasul plantelor, glasul pământului – episodul 1

Materia, în orice formă s-ar afla, are un limbaj și un mesaj pe care dorește să ni-l împărtășească. Să nu credeți că plantele sau pietrele sunt mute. Doi tineri artiști au găsit maniera prin care să dea glas plantelor și pământului din care ele cresc.

Anca Bucur și Sergiu Nisioi, au prezentat la Festivalul Liminal, din această vară, lucrarea ”Five liters ecosphere”, care constă în 3 semisfere de sticlă, un fel de mini sere în care plantele sunt însoțite de senzori, motorașe electrice și microfoane de contact care le înregistrează mișcările și sunetele, astfel că în căști poți auzi aceste foșnete ca niște bătăi de inimă ale ecosistemului din interior.

Anca Bucur este poetă și video-performance artist, co-fondator al editurii frACTalia, și editor al revistei InterRe:ACT. Este interesată de tehno-cultură și ipotezele bio-tehnologice ale unui viitor în comun. Ca practică artistică, experimentează cu text, imagine, sunet și software. A urmat cursurile Facultății de Litere din București pe care le-a absolvit cu o diplomă de master în teoria literaturii, iar, în prezent, este doctorandă CESI cu o teză despre urma lui Wittgenstein în literatură și arta conceptuală. Co-autor al volumului dramadoll. github.com/ancabucur

Sergiu Nisioi – cercetător la Facultatea de Matematică și Computere – Universitatea București, se ocupă de psiholingvistică, teoria învățării computaționale, procese de vorbire, cybersecurity. Este de asemenea, interesat de sound art, compoziții algoritmice, sintetizatoare modulare.

Interviu cu Anca Bucur – poetă și video-performance artist