REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
21 March 2020
Echipamente medicale pentru tratarea cazurilor de coronavirus la Maternitatea Bucur
23 March 2020

Dimensiunea științifică a artei – La ce sunt bune virusurile?

În organismul unei persoane de 70 de kg și o înălțime de 170 cm, trăiesc cu 30% mai multe celule bacteriene, aflate în microflora normală, decât celulele organismului uman. Nu toate bacteriile produc infecții după cum și virusurile au partea lor benefică. 

La ce sunt bune virusurile? Există studii de utilizare a virusurilor bacteriofage ca alternativă la antibiotice, ne spune Anna Dumitriu. 

Anna Dumitriu este bio-artist, adică un artist care lucrează cu material biologic, trăiește și lucrează în Brighton – Marea Britanie

Instalațiile Annei Dumitriu, intervențiile sau lucrările ei, utilizează medii biologice și bacterii, alături de tehnologie digitală, sau medii tradiționale, de tip textil.

Lucrările Annei Dumitriu sunt rezultat al colaborării practice între: microbiologie, boli infecțioase, robotică, inteligență artificială și etica de la limita între artă și știință. 

În anul 2018, Anna Dumitriu a fost președintele Secțiunii de Artă și Știință a Asociației Britanice de Știință.


Foto: arhiva Anna Dumitriu

Interviu cu Anna Dumitriu – bioartist

Realizator Mihaela Ghiță