CONSULTAȚII – 18 APRILIE 2021 – “Adaptarea la schimbare: menținerea îngrijirii într-o lume nouă”
17 April 2021
Știința 360 – 19 aprilie 2021 –  Solutie biocida inovativă, pe bază de nano-particule binare Cu-Au, dezvoltată de ICPE-CA în cadrul proiectului „Dispozitive de decontaminare împotriva virusului SARS-CoV-2”
19 April 2021

Dimensiunea științifică a artei: Melania Onea – Cutia cu experimente

 

Vorbim la rubrica Dimensiunea științifică a artei despre arta inspirată de știință, despre tehnologia care capătă semnificații metaforice, dar artiștii care au curajul să se apropie în acest fel de chestiunile științifice ori au o educație științifică anterioară, ori sunt autodidacți și studiază sau experimentează singuri.

Astăzi nu vom vorbi despre artă, ci despre cum te poți apropia de știință și de experimentele fizicii.

Melania Onea, invitata mea este fizician, doctorand la Institutul de Fizica Materialelor de la Măgurele și co-fondatoarea Science Box. În esență Melania  și prietenii ei au creat o cutie a experimentelor. În ea se află toate ingredientele necesare și o broșură cu indicațiile necesare pentru a realiza, acasă, 10 experimente diferite, de fizică și chimie. Ei ne asigură că experimentele sunt interesante atât pentru copii de 5 ani cât și pentru părinții lor sau chiar bunici.

Interviu cu Melania Onea, cercetătoare la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor

Realizator Mihaela Ghiță