Știiința 360 – Săptămâna Nobel la Stockholm – Luminile Nobel de la Stockholm
8 December 2020
Rezultate TIMSS 2019: România s-a clasat ultima din Europa la alfabetizarea științifică și numerică a elevilor de clasa a VIII-a. 22% dintre tineri sunt analfabeți numeric și științific
9 December 2020

Dimensiunea științifică a artei: Miruna Amza – EFECT de la Micro la Macro, expoziția din vitrina Hotelului Continental

EFECT de la Micro la Macro este numele expoziției care face parte din Festivalul Quantum Questions 2020, un eveniment al Centrului Cultural Clujean. Quantum Questions își propune să promoveze știința către publicul larg și noi formate de implicare și încurajare spre educație STEAM (Stiință, Tehnologie, Inginerie, Arta și Matematică).
Anul acesta a avut loc cea de a doua ediție, adaptată la contextul determinat de pandemia SARS COVID prin dezvoltarea unor expoziții organizate în vitrinele fostului Hotel Continental din centrul Clujului. Clădirea hotelului nu mai este în folosință de foarte mulți ani, dar ferestrele de la parter au fost folosite ca vitrine expoziționale pentru 12 artiști internaționali care lucrează la intersecția între artă, știință, teorie și experiment. O plimbare prin centrul Clujului este în același timp o vizită în expoziția EFECT de la Micro la Macro, așa sună invitația făcută de Miruna Amza project manager Quantum în cadrul Centrului Cultural Clujean.

Proiectul Quantum Questions 2020 este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, co-finanțat de AFCN.

Parteneri: Modulab si Scientifica
Partener strategic: Banca Transilvania
https://quantum-cluj.ro/efect/
https://quantum-cluj.ro/despre/

Interviu cu Miruna Amza – project manager Quantum, Centrul Cultural Clujean

Realizator Mihaela Ghiță