Pastila antistres: ADHD LA ADULȚI
27 September 2022
Eco sau Greenwashing? – Dezbatere la Centrul Ceh București, 28 septembrie a.c., ora 19.00 
28 September 2022

Dimensiunea științifică a artei: Olga Török – Remix ID vol12 – Tradiție și contemporaneitate

 

“S-au dus valsurile mele” – Frau Emma din Gottlob.

Cea mai mare pasiune, care a însoțit-o toată viața, este muzica. Iubește cântecele svăbești pe care le-a învățat în copilărie, și romanțele pe care dansa în tinerețe, care, ne spune ea, exprimă cel mai bine dragostea ei pentru viață. Muzica a ajutat-o să treacă peste deportările la care a fost martoră. În 1945, au venit rușii, care au arestat aproape 200 de germani, inclusiv pe tatăl ei, și i-au trimis departe, la minele de cărbune din Rusia. Apoi, cum niciun necaz nu vine singur, 10 ani mai târziu, alți 300 de nemți au fost duși în Bărăgan.

Aceasta este doar una dintre poveștile pe care proiectul REMIX ID le-a recuperat în multele peripluri prin județul Timiș și, prin care, artiștii contemporani implicați în proiect (sound artiști, artiști vizuali, performeri etc) le remixează pentru a reconstrui “cartea de identitate a Timișoarei” într-o notă actuală, vibrantă și dinamică ce se adresează tinerilor.

REMIX ID transformă toate aceste povești unice și întreaga muncă de documentare antropologică a echipei, realizată în aproape 5 ani, într-un show imersiv, captivant și experiențial despre Timișoara aflată la confluența dintre trecut și viitor, dintre meșteșug și tehnologie digitală, dintre tradiție și progres, dintre afect și intellect. Spectacolul se va itinera în orașele Timișoara, Deta și Făget. Evenimentele vor avea și o latură educativă pentru copii: ateliere de muzică electronică, de video art, dans tradițional șvăbesc remixat cu dans contemporan ș.a.

Organizator: META Spatiu

Finanțatori: 

Centrul de Proiecte Timișoara

𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 2023 – 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎̆ 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑃𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑟𝑖𝑎 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎.

Consiliul Judeţean Timiş

𝐴𝑐𝑡̧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 2022.

forumul cultural austriac

𝐴𝑐𝑡̧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐹𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝐴𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑎𝑐, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 #𝑛𝑒𝑤𝑇𝑜𝑔𝑒𝑡ℎ𝑒𝑟 

Interviu cu Olga  Török – coordonator artistic Remix ID

https://www.facebook.com/olgadiana.torok

https://www.facebook.com/remixedidentity

https://www.youtube.com/channel/UCDHj1Hm1J5iwT6Mrp9rVIsQ/videos

http://www.remixid.ro/#

Realizator Mihaela Ghiță