CUM ALEGI GHIOZDANUL POTRIVIT PENTRU COPILUL TĂU?
17 September 2021
Proiecții „Noi împotriva noastră” și intervenții culturale la nivel național pentru destigmatizarea bolilor psihice
20 September 2021

Dimensiunea științifică a artei: Sabina Suru – Particule afective un spectacol de dans cu scenografie realizată din holograme

 

Când vorbim de mecanica cuantică, primul lucru care ne vine în minte este pisica lui Schrödinger care este și vie și moartă, până când deschidem cutia și observăm starea în care se află.

Nu știu dacă faceți parte din categoria fizicienilor care știu despre principiul superpoziției, acela exemplificat de Schrödinger cu pisica, sau despre inseparabilitatea cuantică (quantum entanglement), ori poate sunteți dintre cei care abia acum află despre aceste concepte.

Indiferent dince categorie faceți parte, azi vom vorbi despre ele ca sursă de inspirație.

Aceste principii fundamentează proiectul Sabinei Suru – Particule afective, un spectacol de dans colaborativ , pentru care Sabina a realizat o serie de holograme care compun scenografia.

Proiectul Particule afective a fost prezentat la Centrul National al dansului, in Bucuresti și la Timisoara in cadrul festivalului Simultan, in zilele de 11 si 12 sept. Este produs de Asociația Qoloni – Colonia pentru Artă și Știință și Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sunt Mihaela ghita. va invit la rubrica dimensiunea stiintifica a artei, in fecare zi, de luni pana vineri.

Interviu cu Sabina Suru – artist vizual și Irina Marinescu – coregrafă

Realizator Mihaela Ghiță