Știința 360 – 9 iunie 2020: #raportuldegarda
9 June 2020
Știința 360 – 10 iunie 2020: Plantele, ca sursă de energie si instrument pentru decontaminare
10 June 2020

Dimensiunea științifică a artei: Selma Dragoș – Cum se adaptează la tehnologie artele și artiștii care nu o folosesc

În anul 2019 existau peste 2 miliarde de computere pentru cei aproape 8 miliarde de locuitori. Asta înseamnă un computer la mai puțin de 4 oameni. 

Nu pot să nu îmi amintesc cu nedumerire cum până acum 2 luni și jumătate, atât unii profesori cât și mulți dintre părinți se lăudau cum le interzic copiilor să folosească prea mult computerul și/sau telefoanele mobile. Impropriu numite telefoane, pentru că ele sunt mini computere cu funcțiuni complexe iar componenta de telefonie este printre multe alte aplicații.

Vreau să subliniez faptul că tehnologia a devenit parte componentă a existenței noastre și că nu o mai putem eluda.

Și pentru că ne aflăm într-o emisiune de știință în care vorbim despre artă, haideți să vedem cum s-a insinuat tehnologia în interiorul unor arte sau în activitatea unor artiști care aparent nu au legătură prea mare cu aceasta.

Selma Dragoș este regizoare, scrie dramaturgie, face cursuri de scriere dramaturgică cu copii, dar și pentru maturi, locuiește în Cluj Napoca, și este mama unui băiețel. Selma este una dintre cele 14 membre ale Sororității Locomotive, despre care am vorbit în episoadele anterioare.

Interviu cu Selma Dragoș – regizoare, dramaturg.

Realizator Mihaela Ghiță