AntareSFest, festivalul brașovean de SF, fantasy și horror
3 October 2019
Savantgarde #82
3 October 2019

Dimensiunea științifică a artei: ,,Știința Altfel”, o emisiune online trăsnită despre fizică și chimie – episodul 4

Asociația Fascination lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube. 

Emisiunea ,,Știința Altfel” debutează în anul școlar 2019-2020 cu 24 de episoade,  10 de fizică de clasa a VI-a și 14 de chimie de clasa a VII-a. În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, alternând conținutul de fizică cu chimie.

800 de ore au fost necesare pentru a realiza prima parte a acestui proiect care va putea fi urmărit pe Youtube, locul preferat al generației Z, o generație predispusă să urmărească mai mult un content vizual, decât scris. Canalul Profesorul Trasnit de pe Youtube are peste 83 de mii de abonați și își propune să fie un suport bun educațional pentru copii, profesori și chiar și pentru părinți.

“Considerăm că este momentul potrivit să transformăm social media într-un instrument educațional prin care putem ajunge la copiii României activi în mediul online. Utilizând tehnici de comunicare la care ei sunt deschiși, venim în întâmpinarea lor cu multe exemple și explicații interactive, pentru a înțelege ce înseamnă spațiul, cum înțelegem și calculăm distanțele, ce sunt moleculele, acizii sau bazele. Îmbinând metodologia Fun Science cu experiența dobândită pe youtube, în ultimii 3 ani, prin canalul Profesorul Trasnit TV, considerăm că avem toate șansele să câștigăm atenția elevilor cu experiențe memorabile și experimente inedite de fizică și chimie. Scopul nostru este de a le deschide apetitul pentru știință și drumul către noi posibilități de cultivare și asimilare a rețelelor sociale în viața lor. Ne bucurăm că am găsit colaboratori încântați de acest proiect, profesori dornici să investească timp, energie, idei și informații în metode moderne de predare, precum și oameni din business, SmartPoint PR, dispuși să ne adopte cu acest proiect și să ne susțină cu tot ceea ce avem nevoie pentru a realiza cât mai bine emisiunea și promovarea ei” declară Andreea M. Stoica, președinte Asociația Fascination.

În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, care are o durată de aproximativ 15 minute, alternând conținutul de chimie cu fizică. 

CHIMIE clasa 7 – Ep.Introductiv “De ce chimie!?” – #StiintaAltfel
CHIMIE clasa 7 – Ep.Introductiv “De ce chimie!?” – #StiintaAltfelPrezentatori: Andreea Stoica si Profesorul Trasnit Spooky Iacovlev. Ce este chimie si la ce ne foloseste? Haidet…

Despre Asociația Fascination 

Asociația Fascination este o organizație dedicată promovării activităților și proiectelor din domeniul științei, prin realizarea unor evenimente educative și interactive, menite să aducă la un loc elevi și studenți, companii de profil și specialiști, precum și publicul larg interesat de știință. Misiunea Asociației Fascinațion este aceea de a populariza știința în rândul copiilor, tinerilor și adulților, stimulând interesul acestora prin trei calități-cheie ale evenimentelor organizate: interactive, educaționale și inspiraționale. Asociația Fascination a fost premiată cu locul III pentru Festivalul Științei SCIKids de către Gala Societății Civile, la secțiunea Educație, Învățământ și Cercetare, în 2017. 

Interviu cu  Andreea M. Stoica și Spooky aka Alexandru Iacovlev – profesorul trăsnit

Realizator Mihaela Ghiță