Dimensiunea științifică a artei – ‘What is wrong with the artworld(s)?’ – prima participare la Wrong biennale#4 – ep1.
25 March 2020
CovTrack, aplicația care îți spune dacă persoanele pe lângă care ai trecut au fost eventual ulterior confirmate cu COVID-19
26 March 2020

Dimensiunea științifică a artei – ‘What is wrong with the artworld(s)?’ – prima participare la Wrong biennale#4 – ep2.

Wrong biennale este o mișcare artistică internațională dedicată artei digitale, care s-a desfășurat și în București, pentru prima oară acum, la cea de a 4-a ediție.

Tema de anul acesta a fost ‘What is wrong with the artworld(s)?’  – Ce este în ne regulă cu arta (artele) lumii? și la ea au aderat peste 15 artiști români și străini.

Wrong biennale a pornit ca un eveniment internațional încă de la fondarea lui de către David Quiles Guilló, un artist spaniol. Acum 7 ani, când a fost prima ediție, a fost gândit să se desfășoare în mai multe orașe ale lumii, concomitent, în perioada 1 noiembrie-28 februarie anul următor. La cea mai recentă ediție au participat circa 1500 de creatori și au expus in peste 100 de expoziții on-line, dar și în pavilioane expoziționale. 

Fondatorul bienalei, conduce acest festival internațional din casa lui aflată în regiunea spaniolă Alicante, departe de centrele artistice tradiționale. Ideea lui a fost să ofere o alternativă la sistemele elitiste ale bienalelor și târgurilor de artă, el a descentralizat și a democratizat accesul la creativitate. 

Interviu cu Lavinia Cazacu și Cosmin Mitea – curatorii expoziției Artworld(s) – The Wrong biennale, ediția București 2019-2020.

Realizator Mihaela Ghiță