Știința în cuvinte potrivite – Interviu cu Ovidiu Bufnila, Societatea Ornitologica Romana
25 April 2017
Storymania – O scurtă istorie a primului laser românesc
26 April 2017

”Gușterița prin ochii paleontologului”

”Gușterița prin ochii paleontologului”, o expoziție de fosile din colecția  Johann Michael Ackner, a fost deschisă ieri la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu. 
Anul acesta se aniversează 200 de ani de la deschiderea Muzeului Național Brukental. 
Expoziția este un omagiu adus cercetătorilor din secolul al XIX-lea. 
În nord-estul orașului Sibiu se află dealul Gușterița, care mărginește cartierul cu același nume. În trecut acolo se afla Hammersdorf,  o așezare săsească atestată documentar, încă din secolul al XIII-lea. În timp, prin dezvoltarea Sibiului a devenit cartier al orașului. 
Aflorimentul „Dealul Guşteriţa” a devenit cunoscut datorită studiilor şi colectărilor făcute de  preotul, paleontologul și istoricul Johann Michael Ackner (1782- 1862).
Ponţianul din Dealul Guşteriţa este renumit nu numai prin fosilele colectate, mai ales în rândul moluştelor, peştilor şi vertebratelor dar şi prin potenţialul economic al argilelor ponţiene din acest areal, exploatate pentru confecţionarea de cărămizi şi ţigle. 
Colecţiile aflate la Muzeul de Istorie Naturalã din Sibiu dar şi colecţii recente sunt dovezi ale importanţei şi bogãţiei ariei iar studiile de specialitate, în care este amintitã aria fosiliferã, au extins aria cunoaşterii în rândul paleontologilor şi nu numai.
Interviu cu dr. Rodica Ciobanu, directoarea Muzeului de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Brukenthal, Sibiu