PORTRET: Mina Minovici – fondator al sistemului medico-legal modern
30 April 2020
Dimensiunea științifică a artei – Totul despre eclipse cu Cătălin Beldea – programul unui astrofotograf în anul pandemiei, ep. 5
1 May 2020

Idei în nocturnă. Invitat dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inivație în Medicină, InoMed

De la 21.10 – la 22.00, realizator Corina Negrea.

“E ultima șansă a generației noastre de a schimba ceva!”

E ultima șansă ”de a propune un nou mod de funcționare a lucrurilor în societate. Dacă nici o pandemie nu va determina o schimbare, nu văd cum ar mai fi posibilă (schimbarea, n.r)”, spune dr. Marius Geantă , președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, InoMed, o organizație non-guvernamentală care militează pentru accelerarea inovării în medicină.

Înființat în anul 2014, ca urmare a pasiunii doctorului Marius Geantă pentru medicină, în particular pentru medicina personalizată, InoMed încearcă, prin toate actiunile pe care le întreprinde, să ”scurteze” timpul între momentul apariției inovației în sectorul medical și cel al aplicării, în folosul pacienților de pretutindeni.  

Dr. Marius Geantă este pionier în domeniul medicinei personalizate în România și în Europa Centrală și Est Europeană, fiind implicat în câteva dintre proiectele pan-europene inovative din domeniul sănătății, precum Viitorul Tratamentelor in Cancer, Consorțiul DigiTwins, IC PerMed, PECAN.

În contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene din 2019, InoMed a elaborat documentul intitulat ”O nouă viziune în tratamentul cancerului în Europa: date, tehnologie, componenta umană”, cu propunerea ca acest document să fie inclus în Planul UE de Combatere a Cancerului.