Ziua Siguranţei pe Internet
6 February 2018
Exploratorii lumii de mâine
7 February 2018

Importul de echipamente de laborator o nișă de piață pentru întreprinzători

Cercetarea de ultimă oră nu se poate face decât cu echipamente performante. Nu sunt decât vreo 4 firme care importa aparatură și dispozitive de cercetare pentru laborator și Codrin Mardare este directorul uneia dintre ele. Firma lui este foarte tânără, un start-up pe care l-a pornit împreună cu Ciprian Radu acum un an. Amândoi sunt tineri, unul este fizician, celalalt electronist.
Din momentul în care se identifică necesitatea unui echipament nou de laborator, până la momentul în care se și achiziționează durează în medie 2 ani. Timp în care au loc mai multe întâniri între cercetătorii care au nevoie de acel aparat și specialiștii care cunosc piața acestor aparate, pentru configurarea  echipamentului optim și pentru aprobarea finanțărilor.
Codrin Mardare și Ciprian Radu au început în martie anul trecut afacerea lor cu import de echipamente și aparatură pentru laborator pentru nano-tehnologii. Este o nișă pe piața pe care o vizează ei, constituită din institutele de cerecetare, universități, industria constructoare de mașini, acolo unde este nevoie de nanotehnologii.
Interviu cu Codrin Mardare directorul firmei Nanosystems MC.
Realizator: Mihaela Ghiță