Cafeneau de știință – ”Viitorul, așa cum s-a văzut la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret de la București
5 December 2016
Storymania – Victor Babeș, marele absent din panoplia laureților Nobel…
6 December 2016

INOVA BIOMEDICA – cel mai mare proiect de infrastructura de echipamnete existent în Politehnica de la înființare

Organe artificiale și țesuturi pentru medicina regenerativă acestea sunt ambițiile cu care Politehnica București pornește la drum în cadrul celui  mai mare proiect de infrastructura de echipamnete existent în Politehnica de la înființare: Centrul pentru solutii inovatoare de fabricație a biometerialelor inteligente și suprafețelor  biomedicale, Este un proiect dedicat exclusiv echipamentelor de cercetare.
Proiectul INOVA BIOMEDICA vizează dotarea cu echipamente unice în România și chiar în această parte a Europei. Cele 10 laboratoare noi  vor forma  Centrul pentru soluții inovatoare de fabricație a biometerialelor inteligente și suprafețelor  biomedicale, asta înseamnă studii și experimente pentru crearea organelor artificiale și țesuturilor pentru medicina regenerativă și lansarea Politehnicii pe marea orbită a cercetării inernaționale de vârf în bioinginerie.
Proiectul are o finanțare de  66 milioane de lei numai pentru infrastructură de cercetare din care vor fi achiziționate 32 de echipamente unice în România, cu valoare de peste 100 000 de Euro fiecare, sunt implicate 6 facultăți din Politehnica și unul din scopurile acestui proiect este să ajungă la stadiul de transfer tehnologic cu ceea ce se creează în laboratoare.
Interviu  cu prof. dr. Horia Iovu, prorectorul Universității Politehnica București, directorul proiectului INOVA BIOMEDICA.