Peste 100 de elevi din şcolile bucureştene au participat ieri la “OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!” – Art & Science & Tech Fair!
20 June 2019
Știința în cuvinte potrivite – în direct de la Facultatea de Hidrotehnică a Universității Tehnice de Construcţii din Bucureşti, 24 și 25 iunie a.c.!
25 June 2019

Inteligența artificială din telefoanele smart – confidentul din buzunar

Fie că ești utilizator de Android sau iOS, sau pur și simplu navigator cu motorul de căutare Google, te poți folosi de inteligența articială care funcționează în telefonul tău. Cu siguranță ați auzit de ALEXA sau de SIRI, sau asistentul virtual Google, sunt programe inteligente care au capacitatea să preia comenzile vocale pe care le rostim și să caute în internet, să pună muzică sau să programeze traseul pe care il avem de făcut cu mașina și asta, pur și simplu printr-o comandă vocală.

Inteligența artificială din telefoanele mobile a fost tema prelegerii susținută de Dan Oros – director de marketing Google și Youtube, pe una din scenele UPGRADE – 100. Cum ne confesăm și cum conversăm cu asistentul virtual care ne însoțește în telefoanele mobile și pe care nu totdeauna îl folosim.

Săptămâna trecută, 13-14 iunie la Cinematograful din Mall Băneasa s-a desfășurat ultima ediție a iCEE Fest (Interactive Central East European Festival) care s-a redenumit, cu acest prilej UPGRADE 100.

Exact 3772 de persoane au participat la festival – dintre care 200 de speakeri, sunt cifrele exacte transmise de organizatori care anticipau peste 4.000 de participanți.

Printre cei 200 de specialiști care au ținut prezentări nu trebuie trecut cu vederea robotul 3-5CU (ESCU) care a făcut oficiile de co-prezentator oficial al festivalului.

Pe situl festivalului s-au pus deja în vânzare biletele pentru ediția de anul viitor, care se anunță cel puțin la fel de spectaculoasă, având în vedere că transformările generate de tehnologie și Internet se vor amplifica.

Cele 8 scene UPGRADE 100 au totalizat un număr de peste 100 de ore de conținut, grupat în 11 conferințe simultane – toate înregistrările prezentărilor din festival urmând a fi disponibile membrilor comunității (care dețin un bilet valid pentru ediția 2019 sau 2020) în aplicația UPGRADE 100.

Interviu cu Dan Oros – director de marketing Google și Youtube