Worms and horses – sau cum să folosești virușii informatici în design
26 June 2019
Buletin cosmic
27 June 2019

La Magurele s-a deschis oficial biroul de legatură al Universitatii Osaka cu ELI-NP!

Sursa http://www.eli-np.ro/ro/

Ca urmare a colaborării fructuoase dintre cercetătorii români de la ELI-NP, Măgurele și cei japonezi, Universitatea Osaka din Japonia a deschis la ELI-NP un birou de legatură.

Este primul birou al unei universități deschis la ELI-NP de la Măgurele, de la începerea testelor si atingerea și depășirea puterii de 10 PW la Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), institutul care găzduiește cel mai puternic laser din lume.

Cu această ocazie, în zilele de 24 și 25 iunie a.c., în Sala de conferințe a ELI-NP a avut loc o reuniune științifică la care au participat specialiști români ai ELI-NP și cercetători japonezi ai Universității Osaka, Institutul pentru Ingineria Laserului (www.ile.osaka-u.ac.jp/eng/index.html).

Sursa www.ile.osaka-u.ac.jp/eng/index.html

Prof.dr. Kazuo Tanaka, director științific al ELI-NP, excplică de ce este benefică existența acestui birou de legătură al ELI-NP cu Universitatea Osaka din Japonia.

O categorie foarte interesantă de cercetări pe care le va face posibile ELi-NP sunt și cele de la frontiera fzicii nucleare ci laserii de mare putere, după cum explică dr. fiz Petru Ghenuche, cercetător in Aria de activitate 3 (Departamentul de Interactii Fizică Nucleară cu Lasere de mare putere) de la ELI-NP.