Concertul mut – Eyedrops
30 March 2018
Două săptămâni de interacțiune cu știința în cadrul Caravanei Jocurile Științei, Buzău
2 April 2018

Laborartorul din valiză – sau cum să dai extemporal cu telefonul mobil

S-a întâmplat la Colegiul Național Unirea din Focșani, unde profesorul de informatică Emil Onea a prezentat colegilor săi cum se pot folosi de tabletele sau telefoanele mobile pentru a le testa cunoștințele elevilor, dobândite la ore. Este vorba de un sistem care poate încăpea într-o valiză și care constă într-un laptop aflat pe catedră la profesor și câte o tabletă pentru fiecare elev. Toate dispozitivele sunt interconectate wireless și pot fi încărcate cu testele grilă concepute de profesori. Emil Onea susține că un asemenea sistem este destul de ieftin și nu necesită resurse financiare prea mari, poate fi folosit la orice disciplină și vine în sprijinul profesorilor care pot testa cunoștințele elevilor și pot da rezultatele pe loc. În plus softul necesar poate fi descărcat chiar și pe telefoanele mobile în cazul în care elevii dețin un smartphone.
Demonstrația cu aceste dispozitive a fost făcută joi 29 martie, în cadrul săptămânii Școala Altfel, când și profesorii colegiului au avut parte de o instruire mai puțin convențională.
Interviu cu Emil Onea profesor de informatica la Colegiul National Unirea din Focșani, vicepreședintele Uniunii Profesorilor de Informatică din România.
Realizator Mihaela Ghiță