S-a constituit Coaliția Solidari pentru Sănătate, care anunță proteste!
2 November 2017
Planeta Albastră II
4 November 2017

”Liminal” – festivalul de artă, știință și tehnologie

”Liminal”, primul festival de arta, știință și tehnologie, a început săptămâna aceasta la București, la palatul Cantacuzino, sediul Muzeului George Enescu.
La acest sfârșit de săptămână va avea loc și un hakaton de teraformare, în care cele 17 de persoane, înscrise vor forma o mare echipă pentru explorarea și găsirea unui spațiu nou de locuire pentru umanitate. Artiști, designeri, arhitecți vor concepe lucruri, artefacte utile vieții pe o altă planetă.
Oricine se poate întreba, pe bună dreptate, de ce  o expoziție cu lucrări care sunt mai degrabă tehnologice decât artistic decorative, într-un muzeu al muzicii? Tocmai de aceea, pentru că expoziția și festivalul pune în discuție frontiera între discipline: artă, tehnologie, științe, filosofie, societate. Festivalul ”Liminal” este organizat de ”Modulab” o inițiativă lansată în 2010 de câțiva tineri care au dorit să plaseze activitățile artistice la limita între tehnologie și lume, în toate formele ei de manifestare. Fondatorii ”Modulab” sunt Ioana Calen și Paul Popescu, alături de o echipă transdisciplinară, dinamică, în perpetuă schimbare: specialiști în limbaje de programare, metode de fabricație, designeri, alături de o echipă extinsă formată din pasionați de biologie, ecologie, medici.
Interviu cu: Cătălina Bolozan – curatoarea expoziției și Ioana Calen – fondatoarea festivalului Liminal.
Realizator: Mihaela Ghiță