Academia Română organizează în perioada 6-7 noiembrie 2018 două evenimente sub egida „Excelență Europeană în Nanotehnologie – EXCELNANO“
5 November 2018
Cafeneaua de știință – De ce (și) România are nevoie de inovare 
5 November 2018

Pasărea Anului 2019

Societatea Ornitologică Română vă invită să alegeți Pasărea Anului 2019 în România. Timp de o lună, românii pot vota pentru una dintre cele cinci specii pe care specialiștii de la SOR le-au propus ca specie reprezentativă pentru țara noastră în anul următor.

Au fost alese cinci specii – dintr-un total de aproape 400 care apar în România – pe care SOR le propune publicului. Dat fiind faptul că este pentru prima oară când se organizeaza un astfel de concurs, ornitologii au propus cinci specii comune (cucuveaua, sfranciocul rosu, mierla, vanturelul rosu si pupaza), pe care oamenii le pot observa cu ușurință atunci când ies în natură. Sunt specii care se regăsesc și în orașe, dar și în arii naturale protejate, specii ușor de recunoscut, carismatice, cu o poveste interesantă pentru fiecare dintre ele.

Mecanismul de votare este simplu: accesați pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române, iar în albumul dedicat Păsării Anului 2019 oferiți un LIKE speciei preferate. Pasărea care va avea cele mai multe voturi (LIKE-uri) pana la data de 30 noiembrie va fi declarată specia anului 2019. Ea se va regăsi pe cardurile de membru SOR în anul 2019 si va beneficia de un tratament de vedetă (articole pe siteul organizației, postări pe Facebook și Instagram etc).

Interviu cu Ovidiu Bufnila, Societatea Ornitologica Romana