Dimensiunea științifică a artei: Cătălin Crețu – Pianul augmentat
9 March 2021
La Fusion AIR, patru artiști români transpun știința în artă
9 March 2021

Pastila antistres – Anxietatea socială (fobia socială)

 

Simțiți uneori un tremur în contexte de expunere socială? Simțiți cu obrajii ard și glasul vă piere? Simțiți că ochii din jur sunt doar pe dumneavoastră și situați vă copleșește?

E normal să vă simțiți nervos în unele contexte sociale. De exemplu, mergând la o întâlnire cu niște persoane necunoscute, într-un context nou – inedit sau susținând o prezentare, acestea pot provoca acel sentiment de fluturi în stomac. Sentimentele de timiditate sau disconfort în anumite situații nu sunt neapărat semne de tulburare de anxietate socială….

…………

În terapia cognitiv-comportamentală bazată pe expunere, se lucrează treptat până la confruntarea cu situațiile de care vă temeți cel mai mult. Acest lucru poate îmbunătăți abilitățile dumneavoastră de adaptare și vă ajută să dezvoltați încrederea de a face față situațiilor anxiogene. 

O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut 

https://authenticmind.ro/

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță