Dimensiunea științifică a artei: Constantin Basica – Lost interferences este un spectacol performance bazat pe un sistem de inteligență artificială
14 September 2021
Știința 360 – Raportul de gardă 
14 September 2021

Pastila antistres: Depresie versus tristețe

Va propun să vorbim despre „Depresie” și anume despre ceea ce o diferențiază de „Tristețe”.

Depresia sau mai precis tulburarea depresivă majoră, înseamnă patologie, „o boala medicală gravă” așa cum este ea descrisă pe site-ul Asociației de Americane de Psihiatrie și afectează aproximativ 3% din populația globului, pe când tristețea este o stare pe care ne-o permitem fiecare în anumite momente ale vieții.

Tristețea însă ne lasă să ne întoarcem puțin spre noi, să fim vulnerabili, să ne arătăm sentimentele și stările în fața celorlalți sau în fața unor evenimente ale vieții. Plângem, suntem supărați sau trecem adesea prin stări mai puțin confortabile ….

…..

Vă invit la autoanaliză și nu trebuie să uitați că tristețea este o emoție, pe când depresia este o suferință psihică, ce are mare nevoie de ajutor de specialitate.

O zi frumoasă vă doresc!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut 

https://authenticmind.ro/ 

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Invitație la vizionare: „I had a black dog, his name was depression” 

https://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc&t=2s

Bibliografie 

DSM V – Manual de diagnostic și clasificare statistică a tulburărilor mintale

http://www.psihoprofile.ro

– Evaluarea Personalității – de la normalitate la patologie – note de curs 

 

Rubrică coordonată de Mihaela Ghiță