Dimensiunea științifică a artei: Peter Gate – Laser trip – călătoria luminii către sunet. ep. 2
2 February 2021
Dimensiunea științifică a artei: Peter Gate participă la rezidențele artistice FUSION AIR 2021. ep. 3
3 February 2021

Pastila antistres – Evaluarea psihologică

 

Evaluarea psihologică poate părea un proces intimidant, dar aceasta este concepută pentru a vă ajuta. Având un rol asemănător cu testele medicale – care ajută la elaborarea unui plan de tratament, testarea și evaluarea psihologică este echivalentul mental al examinării fizice și anume – ajută la construirea planului de intervenție terapeutică.

Evaluarea are ca scop identificarea potenţialului de funcţionare a psihicului, precum și a eventualelor dificultăţi sau abateri de la funcționarea normală cu evidențirea unor potențiale tulburări psihice sau cu scopul identificării unor eventuale zone de funcționalitate deficitară. Cu ajutorul acestei evaluări se poate merge către un anumit tip de psihoterapie și chiar către o recomandare de consult medical pentru o terapie medicamentoasă.

…….

Amintiți-vă, testarea și evaluarea psihologică nu sunt de temut. Nu este ceva pentru care trebuie să studiezi. Mai degrabă, este o oportunitate pentru psihologi să stabilească cel mai bun mod de a vă ajuta și o oportunitate pentru fiecare dintre voi de a vă cunoaște mai bine.Descoperind aceste lucruri despre voi veți putea să faceți față mai bine provocărilor din viață, relațiilor și de ce nu – prin autocunoaștere veți depăși mult mai ușor obstacolele și blocajele cu rădăcini în zona emoțională sau psihologică.

 O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!

Roxana Alexandra Popa

Psiholog clinician & Psihoterapeut 

https://authenticmind.ro/ 

*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.

Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță