Dimensiunea științifică a artei: Sabina Suru –  Holografia din perspectiva artei. Ep. 1
25 January 2021
Dimensiunea științifică a artei: Sabina Suru – Faulty technology – sau, cum intervine eroarea în actul creației?  Ep. 2
26 January 2021

Pastila antistres: Prima întâlnire cu un psiholog

 

Te-ai decis să mergi la un psiholog sau la un psihoterapeut și nu ști ce se întâmplă la primă sesiune? Venirea la o prima sesiune poate fi uneori un moment stresant. Rezervarea programării este oricum un proces dificil pentru oricare, cu dialoguri interioare, cu ezitări, cu amânări…cu o decizie luată în contextul hotărârii că ”așa nu se mai poate”… și în final constați că momentul se apropie și nu ai reușit să își imaginezi la ce să te aștepți.

…..

Cabinetul psihologului este un loc în care poți discuta despre îngrijorările sau temerile tale despre procesul terapeutic. În această parte a sesiunii oamenii devin de obicei emoționanți stresați sau supărați. Psihologul tău este obișnuit cu asta. Deci sfatul meu este să NU îți ceri scuze! Nu trebuie să-ți pară rău că simți așa cum te simți. Este foarte normal să te simți așa și, de fapt, este important să intri în contact cu emoțiile tale și să le poți poți exprima chiar din prima sesiune.

Ce trebuie să faci după această sesiunea inițială ?…

S-ar putea să te simți epuizați emoțional și să simți oboseală. Este normal – întâlnirea cu propriile emoții este un proces dureros uneori  – greu de dus– dar odată ce ai luat decizia de a întra în procesul schimbării profită de ea. Confruntă-ți emoțiile sub ghidajul psihologului și el te va ajuta să îți rescrii povestea.

…și o ultimă rugăminte – Timpul va trece repede. Respectă durata întâlnirii pentru că în sala de așteptarea posibil să fie un alt client și pentru terapeutul tău punctualitatea este o valoare de viață foarte importantă.

O zi frumoasă îți doresc!

Cu bine!

Roxana Alexandra POPA

Psiholog clinician & psihoterapeut & coach

Rubrică coordonată de Mihaela Ghiță