Dimensiunea științifică a artei – Totul despre eclipse cu Cătălin Beldea – ep. 2
28 April 2020
Dimensiunea științifică a artei – Totul despre eclipse cu Cătălin Beldea – ep. 3
29 April 2020

Pastila antistres – Tulburarea de stres posttraumatic

Am să vă vorbesc astăzi despre tulburarea de stres post-traumatic – aceasta are legătură cu perioada pe care noi o trăim acum.  

Evenimentele, momentele, situațiile critice prin care trecem oricare dintre noi sau persoanele care luptă din prima linie – vor avea în perioada următoare impact asupra noastră și vor genera posibile manifestării din zona tulburării de stres post- traumatic.

Tulburarea de stres post-traumatic este o tulburare psihică ce poate apărea la fiecare dintre noi – adult sau copil, iar simptomele debutează în decurs de trei – șase luni de la experiența intens psihotraumatizantă …..

…….

Este important ca în perioada ce urmează să fim proprii noștri observatori – să ne monitorizăm reacțiile, gândurile, emoțiile și să solicităm sprijin de specialitate imediat ce constatăm că ceva nu e în regulă cu noi.

Consilierea psihologică și psihoterapia sunt foarte utile mai ales în faza de prevenirea a simptomatologiei și ambele însoțesc medicația în tratarea diagnosticul de tulburare de stres post traumatic.

O zi frumoasă vă doresc!

Cu bine!

Rubrică realizată de Roxana Alexandra POPA – Psiholog clinician și psihoterapeut 

și coordonată de Mihaela GhițăDetalii pe: https://www.authenticmind.ro/