Leonardo da Vinci artistul care a pus știința în slujba artei
5 February 2019
Buletin cosmic
6 February 2019

Prima aplicație biometrică în limba română de control al accesului!

Centrul de cercetare ELI-NP din Măgurele a găzduit astăzi o conferință în cadrul căreia a fost prezentată prima soluție de biometrie vocală dezvoltată pentru limba română.

Conferința SpeechXRays.The first Romanian-calibrated biometric solution este parte a proiectului de cercetare SpeechXRays – Metode biometrice multi-canal care combină analiza acustică și vizuală a limbajului, mișcarea buzelor și a feței , proiect finanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene (Grant Number 653586).

Proiectul SpeechXRays este derulat de un consorțiu format din IDEMIA (Franța), SIVECO (România), Tech Inspire (Marea Britanie), Realeyes (Estonia), Forthnet (Grecia), IFIN-HH (România), FORTH (Grecia), University College London (Marea Britanie), Institutul Mines-Télécom (Franța) și VoiceTrust (Germania).

”Soluția tehnică din spatele platformei biometrice SpeechXRays îmbină tehnici avansate de recunoaștere vocală cu tehnologii de recunoaștere dinamică a feței. Scopul proiectului SpeechXRays este de a oferi o soluție biometrică care combină confortul și rentabilitatea metodelor biometrice de recunoaștere vocala, asigurând însă o acuratețe sporită prin utilizarea simultana a analizei faciale, care sporește securitatea de ansamblu a sistemului, inclusive pe componenta anti-spoofing”, se arată în comunicatul de presă al conferinței.

Invitat în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, dl.Iacob Crucianu, arhitect de sistem informatic în cadrul SIVECO a oferit detalii despre aplicațiile și modul de funcționare al aplicației.