Dimensiunea stiintifica a artei – O mitologie sonoră de Lera Kelemen
13 November 2019
Știința 360
13 November 2019

Proiectul PRO INSTITUTIO un proiect care susține dezvoltarea excelenței în INOE2000

Studiile recente facute in vederea elaborarii unor strategii de dezvoltare regionala, realizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, arată că Optoelectronica este unul dintre domeniile de succes. ”Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE2000  arată o dată în plus că se adresează unor domenii complementare, cu impact pe piață, în diverse industrii”, afirmă Roxana Rădvan coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice.

Proiectul PPRO INSTITUTIO,  început în toamna anului 2018, este finanțat de Ministerul Cercetării, în urma unei competiții.

Comisia Europeana a lansat, pentru toate regiunile, provocarea de a elabora și implementa propriile strategii pentru specializare inteligentă, subliniind importanța concentrării resurselor umane și financiare pentru cercetare-dezvoltare-inovare în domeniile competitive. 

PRO INSTITUTIO – este finanțat  de Ministerul Cercetarii și Inovarii  prin Programul I – Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogram 1.2  – Performanța instituțională.

Interviu cu Roxana Rădvan coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice.

Realizator Mihaela Ghiță