Singurul dispozitiv pentru radiografierea obiectelor de patrimoniu se află la Institutul de Optoelectronică INOE 2000
16 January 2017
Tezaurul de la Tărtăria – Expozitia de la Muzeul national de Istorie a României (partea I)
17 January 2017

Psihologie + tehnologie = AVALON

foto: http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro/

Psihologie  + tehnologie = AVALON, Institutul de studii avansate în psihoterapie și sănătate mintală aplicată din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (http://psychotherapy.psiedu.ubbcluj.ro)

Două platforme avansate de cercetare, care folosesc, una, realitate virtuală și robotică – MATRIX – și, cea de-a doua, analize la nivel neurobiologic – SkyRa – fac din AVALON unul dintre cele mai avansate centre de cercetări psihologice din România dar și din Europa.

AVALON este și locul unde se derulează unul dintre cele mai mari granturi de cercetare din domeniul psihologiei care are drept scop crearea unei noi generatii de roboti terapeutici pentru copiii cu tulburări de autism.

La AVALON ”lucrează” Nao și Probo, doi dintre roboții folositi în lucrul cu copiii suferinzi de autism; tot aici, sistemul HOLOPODIUM permite unui psihoterapeut să participe, sub forma unei holograme 3D, la sesiunile de terapie.

 

Interviu cu prof.univ. Daniel David, directorul institutului, profesor de știinte cognitive clinice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York/SUA si director pentru cercetare la Albert Ellis Institute, New York/SUAUSA. Din 2016, și prorector pentru cercetare, competitivitate-excelenta si publicatii stiintifice la UBB (partea I)