Tezaur românesc recuperat și repatriat
24 April 2018
Buletin cosmic
25 April 2018

#raportuldegarda.ro

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă guvernele lumii să sporească eforturile de combatere a hepatitei C, într-un comunicat lansat pe data de 13 aprilie. Potrivit OMS, noile medicamente antivirale cu acțiune directă tratează eficient hepatita C și reduc costurile de sănătate pentru state.  Asta pentru că pacienții cu hepatită C au acum acces la noua generație de tratamente antivirale cu acțiune directă (AAD), capabile să vindece toate cele 6 subtipuri ale bolii, cu o rată de succes de 90%.

Cum putem scădea riscul de cancer pulmonar?  

Cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer, a fost responsabil de 1.69 milioane de decese la nivel mondial în anul 2015. Acesta este asociat cu factori de risc evitabili într-o proporție de 85.5%.

O nouă imunoterapie și-a dovedit eficiența în melanomul de stadiu III, cu risc înalt și ar putea să se alăture în curând medicamentelor deja aprobate pentru această indicație. Este vorba despre terapia adjuvantă cu pembrolizumab, care prelungește semnificativ supraviețuirea fără progresie a bolii, reducând riscul de recurență cu 43% față de placebo, conform unui studio recent, prezentat în cadrul Întâlnirii Anuale a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, ASCO și publicat în New England Journal of Medicine. (www.raportuldegarda.ro)

Sunt subiectele pe care le discutăm astăzi în direct la #raportulde gardă cu dl. dr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, InoMed.