Vaccinarea poate proteja copiii
9 January 2018
Ediţie specială a emisiunii „Ştiinţa în cuvinte potrivite” de Ziua Culturii Naționale
9 January 2018

RaportuldeGarda.ro – Invitat dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină

România pierde 23 milioane de euro pe an, costuri indirecte ale hepatitei – este doar una dintre concluziile conferinței cu tema „Eradicarea Hepatitei – Impact Economic”, organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) în luna decembrie a anului trecut, la Academia de Studii Economice. Evenimentul a adus în discuție costul socio-economic al hepatitei asupra societății românești și modul în care mărirea accesului la tratament poate ajuta statul să economisească.

Tot astăzi vorbim şi despre Comitetul pentru Produse Medicinale pentru Consum Uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care recomandă aprobarea tratamentului cu semaglutidă pentru tratarea adulților cu diabet de tip 2 dar şi despre faptul că Luxturna este prima terapie genică aprobată de FDA pentru o boală ereditară care determină orbire.

În direct prin telefon dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină la #raportuldegarda.ro – Ştiinţa în cuvinte potrivite, 13.20 – 14.30