ICEE fest – festivalul tehnologiei la București
19 June 2018
Buletinul cosmic
20 June 2018

#raportuldegarda.ro – Primul anticorp monoclonal pentru prevenția migrenei

La #raportuldegarda am vorbit despre primul anticorp monoclonal pentru prevenția migrenei, recomandat de EMA pentru punerea pe piață și despre

cancerul pulmonar care beneficiază de inovațiile în oncologie, precum tratamentele țintite. ”Un subtip al acestui neoplasm, cel cu mutație EGFR, are drept tratament de primă linie inhibitorii de receptor al factorului de creștere epidermal (EGFR-TKI), deoarece aduc o supraviețuire mai îndelungată decât chimioterapia.”, scrie raportuldegarda.ro. ”Și performanța acestei clase de medicamente crește cu osimertinib – un inhibitor de EGFR recent aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Această decizie se bazează pe rezultatele pozitive ale studiului de fază III FLAURA, care a urmărit 556 de pacienți cu cancer pulmonar non-microcelular (NSCLC)”.

Și tot la #raportuldegarda am aflat  ”cum pot fi descoperite noi medicamente pentru fibroza pulmonară idiopatică prin intermediul biotehnologiei?”.

Detalii în interviul realizat cu domnul doctor Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, InoMed, în direct la emisiunea Știința în cuvinte potrivite, realizatori si moderatori Corina Negrea și Dan Manolache.