Cybertech și robotul care face castele de nisip
30 November 2016
Universitatea Politehnica București se pregătește să obțină primele organe printate 3D
1 December 2016

Rezultate remarcabile pentru olimpicii români la Turneul Internațional de Informatică Shumen 2016

Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii la ediția 2016 a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova), Andrei Costin Constaninescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung).

Cei trei elevi laureați cu argint sunt Alexandra-Maria Udriștoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Capitală) și Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic ‘Mihail Kogălniceanu’ din Vaslui).

Medalia de bronz a fost câștigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Național ‘Ion Luca Caragiale’ din Ploiești). Din echipa țării noastre a făcut parte și Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Capitală).

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelență Prahova), Ciprian Cheșcă (Liceul Tehnologic ‘Costin Nenițescu’ din Buzău) și studentul Radu Vișan (Universitatea Politehnică București).

Competiția s-a desfășurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediție în format internațional (inițial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă). Au participat loturi naționale și echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România și Rusia.