Teme deschise: “Sărbătorile de iarnă, dincolo de formalismul mercantil.” Invitat: Pr.Dr.Dumitru Pintea
8 January 2018
Vaccinarea poate proteja copiii
9 January 2018

Robotica o pasiune pentru toate vârstele

Până în 2019, peste 1,4 milioane de roboți industriali vor fi instalați în fabricile din întreaga lume.
In cursa mondială pentru automatizări industriale, Uniunea Europeană ocupă unul din locurile fruntașe: 65% din țările europene depășesc numărul mediu de roboți la 10.000 de angajați. Cea mai puternică creștere pentru roboții industriali este înregistrată în China. Pentru anul 2019 se preconizează că în această țară se va vinde circa 40%  din  volumul mondial de piață pentru roboții industriali. Acestea sunt date făcute publice de  World Robotics Report pe situl Federației Internaționale de Robotică.
”Romania este aproape inexistenta pe harta roboticii din Europa, însă noi suntem de părere ca aici exista un imens potential care nu este încă cunoscut” afirmă Ana Maria Stancu director de proiect Săptămâna Roboticii în România.
În noiembrie 2017 la București și în alte orașe ale țării a avut loc Saptamana Europeana a Roboticii,  o inițiativă  a EURobotics, începută în 2011, ce are drept scop promovarea industriei roboticii în țările Uniunii Europene.
Săptămâna Europeană a Roboticii oferă  activitati variate pentru publicul larg din Europa, pentru a sublinia importanța acestei industrii în cele mai variate domenii. De asemenea, prin aceste activități se dorește stimularea studenților de orice vârstă să urmeze o educație tehnologică, fie ea programare, robotică, inginerie sau alte domenii.
Interviu cu Ana Maria Stancu director de proiect Săptămâna Roboticii în România, Paul Pruș, profesor de informatică la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, copii și părinți prezenți la expoziția de roboți organizată cu prilejul Săptămânii Roboticii.
Realizator Mihaela Ghiță