Brain Waves – muzica undelor cerebrale
9 October 2018
In jurul lumii cu National Geographic – Amenintati de lumea de dincolo
9 October 2018

Sănătatea la… #raportul de gardă”!

Sănătatea la… #raportul de gardă”!

Din sumarul de astăzi al raportului de gardă aflăm că screeningul cancerului pulmonar prin tomografie computerizată (CT) la bărbații asimptomatici cu risc înalt, a redus statistic mortalitatea prin această boală cu 26% la 10 ani, arată rezultatele unui studiu NELSON, al doilea de acest tip ca dimensiune, realizat pe mai mult de 27.000 de scanări CT a unui număr de 15.792 de persoane.

Studiul a mai indicat, de asemenea, că screeningul ar putea fi mai eficient pentru populația feminină.

A fost publicată ”o lucrare de consens a Asociației Europene de Studiu al Diabetului și a Asociației Americane a Diabetului asupra tratamentului hiperglicemiei persoanelor cu diabet zaharat de tip 2”, mai scrie raportuldegarda.ro astăzi. Lucrarea a fost publicată ”în revistele celor două asociații (Diabetologia, respectiv Diabetes Care) și prezentată în cadrul Întâlnirii Anuale a Asociației Europene de Studiu al Diabetului, Berlin, 2018.”

Și tot în numărul de astăzi, raportuldegarda.ro scrie despre premiul Nobel pentru chimie de anul aceasta, premiu ce recunoaște ”meritele a trei cercetători care au contribuit la dezvoltarea biochimiei: Frances H. Arnold, George P. Smith și Sir Gregory P. Winter.”

”În contextul Săptămânii Europene a Biotehnologiei, nu se putea o potrivire mai bună”, spune doctorul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovați în Medicină, InoMed, cu care comentăm în direct, la emisiunea Știința în cuvinte potrivite, subiectele menționate. De la ora 13.45.