Ascultă vocile de azi – Bogdan Suditu: “Cei pe care îi urmez și pe care îi admir sunt pașoptiștii! Care s-au dus, s-au școlit și s-au întors să facă treabă!”
9 January 2020
Dimensiunea științifică a artei – Do not feed the anxiety monster – nu hrăniți montsrul anxietății
13 January 2020

Savantgarde #94

MINTE, INIMĂ ȘI TEMPERATURĂ // ScienceBlog: Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că temperatura corpului uman a scăzut la americani.

SOUND OF SCIENCE // SciTechDaily: Cercetătorii californieni au realizat o hartă a emoțiilor stârnite de muzică.

CES // Una dintre senzațiile de anul acesta de la  târgul de tehnologie CES este Proiectul NEON, prezentat de Samsung, cu avataruri umanoide digitale realistice.

NUME ȘI PRENUME // Japonezii au intrat în rândul lumii: își scriu numele în ordine inversă decât au făcut-o până acum. De ce au optat pentru această schimbare, vă spune TheEconomist. // Digg: Harta celor mai comune prenume din fiecare țară a lumii.

NATURĂ // ReturnToNow: Animalele tind să aleagă viața de noapte pentru a se feri de oameni + un interviu pe aceeași temă cu Kaitlyn Gaynor, cercetătoare la Universitatea California.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Un proiect media susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group.