Născut în România – Maria Haiduc, doctor în fizică: ”Nu poți să faci cercetare fără să-ți placă!”
15 September 2018
Elevii nevăzători din România vor putea să înveţe Istoria prin sunet şi atingere
17 September 2018

Sci+Fi FEST editia a 3-a

Cea de-a treia ediție a Sci+Fi FEST, festivalul de știință și imaginație organizat de Știință&Tehnică s-a desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică (15-16 septembrie),în parcarea Bibliotecii Naționale a României, cu un program expozițional foarte diversificat și un adevărat maraton de discuții și prezentări ale celor mai noi idei inovative și proiecte de cercetare.

Deși o ploaie ușoară de vară a început nu mult după deschiderea oficială a Festivalului, deși organizatorii au fost anunțai cu doar o seară înainte de festival că nu mai au permisiunea de instalare a standurilor în interiourl Bibliotecii Naționale, așa cum primiseră aprobarea inițial, în ciuda acestor ghinioane, ca de obicei, în ultimii 3 ani, întânirea științei cu publicul de toate vârstele s-a bucurat de succes.

Echipa elevilor de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța s-au întors și anul cu o medalie de la un concurs internațional. Ei au obținut locul al II-lea la competiția International Space Settlement Design Contest care a avut loc în luna iulie în localitatea Titus Ville, Centrul Spațial Kenedy – Orlando Florida, SUA.

Reportaj. Interviuri cu Oraan Mărculescu, redactor șef al revistei Știință și Tehnică, Ion Băraru, profesor de fizică la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța și Ionuș Echim, elev în clasa a 12-a.

Foto credit: Cătălin Beldea