Știința 360 – 16 noiembrie 2020 – Asociația Ad Astra (https://ad-astra.ro/) lansează Pactul Național pentru Cercetare.
16 November 2020
Pastila antistres – Hipnoza
17 November 2020

SCIKiDS Festivalul Științei – o ediție dedicată infinitului

Cel mai mare festival al științei dedicat copiilor se va desfășura anul acesta exclusiv online,  pe 28 și 29 noiembrie începând cu ora 12.00, live pe pagina de Facebook Profesorii Trăsniți și pe canalul de YouTube Profesorii Trăsniți.

La SCIKiDS, infinitul va fi descoperit de participanții festivalului din perspectivă matematică, fizică, cosmologică, biologică și filosofică.

Am hotărât ca în această ediție dedicată să abordăm infinitul din mai multe perspective și să descoperim împreună tainele acestui concept foarte interesant pentru știință. Și pentru că festivalul nostru este cel mai mare festival de știință dedicat copiilor, vom împleti componenta științifică educativă de cea ludică distractivă printr-o serie “infinită” de experimente, competiții și jocuri științifico-distractive”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

Pentru prima dată în istorie, cuvântul „ȘTIINȚĂ” în limba română va fi rostit cu entuziasm în 20 de țări participante, care vor realiza salutul știintific pentru copiii din România prin experimente special dedicate ediției din acest an a evenimentului.

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să descopere inifinitul din mai multe perspective prin prelegerile științifice realizate de profesori și oameni de știință, dar și interviuri super interesante despre pasiunea științifică a acestora alături de astrofizicianul Aurora Simionescu, geneticianul Florina Raicu și fizicianul Cristian Presură.

Mai mult, cei mici și cei mari vor putea urmări competiții științifice distractive și interactive precum NanochallengeCe-ar fi dacă sau Proba Trăsnită în cadrul activității SCIMinute to win it, în urma cărora vor descoperi fenomene științifice simple care se petrec în lumea din jur.

Experimentul vedetă de anul acesta, va fi realizat în premieră în România. În cadrul ediției cu numărul opt, gazdele vor realiza, ca în fiecare an, un experiment vedetă. Anul acesta, participanții vor asista la crearea a trei nori colorați folosind azot lichid, un experiment care nu a mai realizat niciodată în România până acum.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului:  SCIKiDS Festivalul Științei.