AUDIO Rețete celebre (IV)
16 Iunie 2020, 06:35
Beuf Stroganof
După căderea Rusiei țariste, rețeta a fost servită în mod popular la hotelurile și restaurantele din China, înainte de începerea celui de-al doilea război mondial. Imigranții ruși și chinezi, precum și militarii americani staționați în China pre-comunistă, au adus în Statele Unite mai multe variante ale felului de mâncare, ceea ce poate reprezenta popularitatea sa în perioada anilor 1950. A ajuns la Hong Kong la sfârșitul anilor cincizeci, la restaurante și hoteluri rusești care servesc mâncarea cu orez, dar nu cu smântână.
Stroganoff este popular și în țările nordice. În Suedia, o variantă obișnuită care folosește cârnații locali ca substitut pentru carnea de vită. În Finlanda, mâncarea se numește makkara-stroganoff, makkara însemnând orice fel de cârnați.
Popularitatea preparatului se extinde și în Japonia, unde este servit cel mai frecvent cu orez alb sau orez alb asezonat cu pătrunjel și unt. Popularitatea sa a crescut dramatic odată cu introducerea „cuburilor de sos instant” de la corporația S&B. (wikipedia)
editare: Madalina Corina Diaconu
foto: colecție chef Ciprian Feraru, Madalina Corina Diaconu