Premiul Nobel pentru literatură în România anului 2009
8 February 2017
„TIME IS …ENGLISH”: TRADIŢIA ISTORICĂ, LITERARĂ ŞI POPULARĂ A ZILEI SFÂNTULUI VALENTIN
8 February 2017

SPECTACOLUL “DOUĂ LOTURI”, UN EXCELENT CARAGIALE,  REVINE PE SCENĂ

După o lungă pauză,  DOUĂ LOTURI  – unul din cele mai premiate spectacole ale Teatrului Național din Bucureşti – va putea fi văzut din nou de spectatori, de astă dată pe scena Sălii Pictura, joi 9 și vineri 10 februarie 2017, de la ora 20.00.

Spectacolul realizat de regizorul Alexandru Dabija după nuvela cu același titlu a lui Caragiale,  DOUĂ LOTURI inaugura în octombrie 2012, în plin AN  CARAGIALE,  noua Sală Mică a Teatrului Național.

În decursul timpului avea să se bucure de  un  remarcabil succes, atât în țară cât și în străinătate, fiind apreciat drept o bijuterie simfonic teatrală despre capriciile norocului … poate cel mai bun spectacol cu o scriere de I. L. Caragiale văzut de mine în anul Caragiale” , considera Mircea Morariu în ”Familia”, nr. 12/2012.

Această montare i-a adus lui Alexandru Dabija, în 2013, Premiul pentru Cel mai bunregizor la Gala UNITER, iar scenografului Helmut Stürmer, alte două distincții: Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER și Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Românești.

În 2014, spectacolul DOUĂ LOTURI a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în perioada 26 martie -7 aprilie 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, unde s-a bucurat de o excelentă  primire:  Performanţa actorilor, energia spectacolului şi sălile arhipline, reacţia la detaliu a celor din sală, aplauzele, entuziasmul oamenilor de teatru (…sau surprinderea în faţa unui Caragiale pe care nu-l cunoşteau în acest fel expresionist, vizual, tragic) au făcut ca prezenţa Teatrului Naţional Bucureşti la Madach International Theatre Meeting să fie un succes. 

În distribuție îi veți regăsi atât pe cunoscuții actori ai TNB: Gavril Pătru, Marius Manole, Ana  Ciontea, Axel Moustache, cât și pe mai tinerii  Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter/Valentina Zaharia, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniță, Eduard Cârlan, Ionuț Toader, Dragoș Dumitru – aproape debutanți la momentul premierei, aflați azi, la rândul lor, pe drumul consacrării. Costumele au fost create de  Liliana Cenean, iar mişcarea scenică este condusă de coregraful Florin Fieroiu.

Următoarea reprezentaţie va avea loc  vineri 24 februarie,  ora 20.00. Detalii despre bilete, pe  site-ul TNB şi pe MyStage.ro.