Proiectul PRO INSTITUTIO un proiect care susține dezvoltarea excelenței în INOE2000
13 November 2019
14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului
14 November 2019

Știința 360

Sursa foto /www.google.com

”Avem vaccin împotriva difteriei (…), e rușinos să nu îl folosm”, spune dr. Cătălin Apostolescu,  medic primar boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș” din București și purtător de cuvând al instituției, invitat la emisiunea Știința 360 de miercuri, 13 noiembrie a.c.

Sursa foto https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatateCredit FOTO: Getty Image

Ieri, ”Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie cu privire la existența unor cazuri de difterie în Ucraina”, scria Mediafax in editia online de ieri .

(https://www.mediafax.ro/social/boala-extrem-de-contagioasa-depistata-in-ucraina-la-granita-cu-romania-autoritatile-au-inceput-sa-ia-masuri-maladia-fost-eradicata-in-tara-noastra-in-1980-18572405).  

“Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de îmbolnăvire”, scrie azi g4media.ro, citând Ministerul Sănătății.  
(https://www.g4media.ro/ministerul-sanatatii-a-cerut-unifarm-sa-demareze-de-urgenta-achizitia-de-ser-antidifteric-dupa-ce-in-ucraina-a-reaparut-difteria-mihai-craiu-daca-nu-doriti-decese-in-familie-vaccinati-va.html)  

Medicul Cătălin Apostolescu a explicat la emisiunea Știința 360 de ce difteria este o boală periculoasă și de ce vaccinarea este obligatorie.